Oldal kiválasztása

klima-kompresszor-500Autó klíma kompresszorok

Vállalkozás egyik fő forgalmazott terméke a mai világban szinte minden autóban megtalálható és a rendszer működéséből adódóan viszonylag sűrűbben meghibásodó egyik fő eleme az : autó klíma kompresszor.

Ezen kompresszorok termékskálája a rendkívül sok gépjármű fajta és járművekbe épített különböző klíma rendszerekből adódóan sajnos nagyon széles.

Ezen kompresszorok közül forgalmazunk eredeti, gépjárművekbe gyárilag, a technológiai előírásokban megfelelően beépített klíma kompresszorokat.

Ezek a termékek még nem voltak gépjárművekbe beszerelve, azokat a hivatalos gyártók a meghibásodott, megsérült esetlegesen valami okból már nem felújítható ilyen kompresszorok pótlására gyártottak és hoztak kereskedelmi forgalomba.

Ilyen leggyakrabban előforduló típusok, márkák, fajták a következően a teljesség igénye nélkül :

CALSONIC

CALSONIC KANSEI

DENSO

FORD

HARRISON

HCC

KEIHIN

MATSUSHITA

MITSUBISHI

NIPPONDENSO

PANASONIC

SANDEN

SEIKO SEIKI

SELTEC

VISTEON

ZEXEL

A kompresszorok meghibásodásainak elhárításra szakosodott több cég, melyek az eredeti gyártók instrukciói, gyártási követelményeknek megfelelően, ezen klíma kompresszorok felújításával, újjáépítésével kezdett el foglalkozni.

Közülük kiemelném a spanyol LIZARTE céget, mely cég jelenleg is gyári újnak megfelelő minőségben, kizárólag eredeti gyári alkatrészek beépítésével, az eltelt idők során meghibásodásokból adódó esetleges konstrukciós hibák kiküszöbölésével, állítja elő az autó klíma kompresszorokat. Oly módon újítják, építik újjá ezen autó klíma kompresszorokat, hogy azok minden szempontból gyári új alkatrésznek felelnek meg. Az új termékekre vonatkozó egy év garancián túl, gyártó cégek tudtával beleegyezésével, és ehhez szükséges ISO minősítés alapján, a felújított újjáépített kompresszorokra két év teljes körű garanciát vállalnak.

Ezek a termékek függetlenül attól, hogy voltak-e már járművekben beépítve, mint műszaki, mint jogi értelemben új, ilyen alkatrésznek megfelelő minőségben kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Természetesen ilyen felújított terméket nem csak a LIZARTE cég hanem a DRI vagy LUCAS ELEKTRICAL nevű cégek is állítanak elő, melyek szintén gyári új terméknek, alkatrésznek minősülnek és teljes körű kettő év garanciával rendelkeznek.

Az ilyen minőségű felújított klíma kompresszorok – bár minőségük a gyári új termékeknek megfelelő – árban a gyári új termékek 50-60 százalékába kerülnek.

Ilyen termékek vásárlásánál – a fentiekben írtak alapján –  figyelembe kell venni azt, hogy az újjáépítéshez az eredetivel megegyező cserealkatrész leadása szükséges. Ennek hiányában, a felújítást végző cégek által előre meghatározott csere darab díj ára kerül felszámolásra.

Mivel nem minden csereként le adott alkatrész, klíma kompresszor felújítható, ezért a csere darab betétdíját csak akkor tudjuk visszatéríteni, ha a csereként leadott alkatrészt vissza küldjük felújítást végző cégnek és ezen cégek szakemberei megvizsgálják azt és jóvá írják betétdíj összegének kifizetését.

klima06_007Mindez természetesen elkerülhető, mivel lehetőség van arra is, hogy ezen cégeknek a felújítandó klíma kompresszort elküldjük, és ők felújítást, újjáépítést amennyiben lehetséges ezt elvégzik. Ez sajnos több időt vesz igénybe.

Vállalkozásunk forgalmaz hivatalos OEM minősítésű különböző gyártó cégek által utángyártott klíma kompresszorokat. Ezen gyártó cégek az eredeti alkatrésszel minden szempontból megegyező minőségben kerülnek gyártásra és kereskedelmi forgalomba.

Ezen termékek is az erre vonatkozó ISO és OEM nemzetközi minősítés alapján utángyártott, új alkatrésznek minősülnek.

Európában és a világon egyre több ilyen cég létezik. Ezen cégek termékeiket gyakran a felújított termékeknél is olcsóbban kínálják eladásra, a rendelkezésükre álló minősítések alapján szintén kettő év teljes körű garanciával.

Ilyen cégek közül teljesség igénye nélkül kiemelném :

VAN WEZEL

NRF

VALEO

NISSENS

HELLA

ACI

FISPA

SERCORE

LAUBER

ELSTOCK

ECAR

ACR

SIDAT

AKS DASIS

Ezen cégek termékeinek forgalmazására is szakosodott vállalkozásom, így minden klíma kompresszor után érdeklődőnek, figyelembe véve érdeklődő kérését, lehetőségeit, kiajánljuk a gyári új, felújított és utángyártott klíma kompresszor alternatívát. Természetesen közölve azokkal kapcsolatos minden részletet, feltételt.

Bizonyos típusok esetén továbbá, amennyiben gyártók ezt megengedték és kereskedelmi forgalomba is hozták, tudunk klíma kompresszorhoz szükséges, kapcsolódó alkatrész beszerzésben is segítni. Így például :

  • mágnes kuplung
  • tekercs
  • szabályzó szelep
  • menesztő tárcsa

Mint fentiekben írtam, minden esetben szükséges a kompresszor típusának pontos beazonosítása, hiszen csak ennek tudatában tudunk utána nézni annak, hogy keresett klíma kompresszor alkatrészt külön lehet-e beszerezni vagy sem.

design by honlapdiszkont.com